19. oktober
Minoritska cerkev, Maribor

Združenje EPEKA, so. p., vas vabi na koncert Duo Vita & Žan: Sozvočje daljnih vrst. Koncert se prične v petek, 19. 10. 2018, ob 19.00 v mariborski Minoritski cerkvi.

Violončelo in harmonika sta instrumenta nasprotnih polov. Prvi je že od obdobja baroka »zastavonoša« v klasičnih zasedbah in kompozicijah, medtem ko je harmonika vse prevečkrat neupravičeno videna kot eksot, kot tujec iz drugih zvrsti, ki je v klasiko prišel zgolj na obisk. Prav zato ta nenavaden, a zelo bogat komorni sestav nudi novo zvočno izkušnjo za poslušalca. Nežen godalski zven se zliva v široko mnogoglasje harmonike in ustvari popoln kontrast, hkrati pa predstavlja stičišče spoštovanja do umetnosti in ljubezni do glasbe.

Estetsko bogat kontrast je rdeča nit ustvarjanja uveljavljenega dua tudi pri izbiri repertoarja. Sprehajata se od tehnično dovršenega baroka, preko čustvene romantike, matematične glasbe sodobnega časa, pa vse do standardov argentinskega tanga.

Vita Peterlin in Žan Trobas sta z ustvarjanjem pričela med skupnim študijem na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v avstrijskem Gradcu. Oba sta prejemnika več mednarodnih nagrad, nastopata pa tudi kot solista s priznanimi glasbeniki in orkestri. Za seboj imata lepo število koncertov doma in v tujini, med drugim tudi v legendarni Carnegie Hall v New Yorku, pariški La Madeleine in tokijskem Ishibashi Memorial Hall.

Koncert Duo Vita & Žan: Sozvočja daljnih vrst je del cikla “klasika danes? jutri?”, znotraj katerega bomo priredili še dva koncerta.

Vstopnice v prodaji na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor:

Predprodaja vstopnic za koncert:

  • 8€ – redna
  • 6€ – študenti, upokojenci

Prodaja na dan koncerta:

  • 10€ – redna
  •   8€ – študenti, upokojenci

Paket treh vstopnic za ciklus Klasika dnes? jutri? v predprodaji:

  • 21€ – redna
  • 15€ – študenti, upokojenci

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: