14. junij 2017
Maribor

Representatives of Association EPEKA soc.ent. attended a discussion that happened as a part of World Refugee Day. justify;”>

Posvet je potekal kot del projekta Med nami in z nami, ki je financiran s strani Evropskega sklada za azil, migracije in vključevanje in Ministrstva za notranje zadeve RS. Šlo je za posvet, v katerem so predstavniki različnih institucij in organizacij, ki se tekom svojega dela srečujejo z begunci, delili svoje poglede, dobre prakse in izkušnje, ki jih na tem področju imajo. Posveta so se udeležili predstavniki Urada za oskrbo in integracijo migrantov, Društva Odnos, Slovenske Filantropije, Mestne občine Maribor, Centra za socialno delo, Zavoda RS za zaposlovanje, Inštituta za Afriške študije in Andragoškega zavoda Maribor. Po posvetu, so osebe, ki imajo v RS priznano eno izmed oblik mednarodne zaščite pripravile sproščeno druženje ob sirski in iranski kulinariki.

Posvet je bil organiziran s strani Inštituta za afriške študije, skupaj s partnerskima organizacijama Društvom Odnos in Javnim zavodom Cene Štupar.

20170613_153112
upload pic

20170613_153126_1
private image upload

The youth program of EPEKA, soc. e., is supported by the Ministry of Education, Science and Sport — Office of the Republic of Slovenia for Youth.