14. junij, 2017
Maribor

Predstavniki Združenja EPEKA, so. p., so se 14. junija 2017 udeležili posveta ob Svetovnem dnevu beguncev, ki je potekal v prostorih MKC Maribor.

Posvet je potekal kot del projekta Med nami in z nami, ki je financiran s strani Evropskega sklada za azil, migracije in vključevanje in Ministrstva za notranje zadeve RS. Šlo je za posvet, v katerem so predstavniki različnih institucij in organizacij, ki se tekom svojega dela srečujejo z begunci, delili svoje poglede, dobre prakse in izkušnje, ki jih na tem področju imajo. Posveta so se udeležili predstavniki Urada za oskrbo in integracijo migrantov, Društva Odnos, Slovenske Filantropije, Mestne občine Maribor, Centra za socialno delo, Zavoda RS za zaposlovanje, Inštituta za Afriške študije in Andragoškega zavoda Maribor. Po posvetu, so osebe, ki imajo v RS priznano eno izmed oblik mednarodne zaščite pripravile sproščeno druženje ob sirski in iranski kulinariki.

Posvet je bil organiziran s strani Inštituta za afriške študije, skupaj s partnerskima organizacijama Društvom Odnos in Javnim zavodom Cene Štupar.

20170613_153112

upload pic

20170613_153126_1

private image upload

Mladinski program Združenja EPEKA, so. p., podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino. Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.

GALERIJA