14. junij 2016
Ljubljana, Slovenija

Štefan Simončič, predsednik Združenja EPEKA, so. p., se je v torek, 14. junija 2016, v Ljubljani udeležil zaključka drugega kroga sodelovanja in izmenjav zaposlenih med državno upravo in podjetji, ki ga je organiziral AmCham Slovenia.

Z zaključnim dogodkom se je končal drugi krog Partnerstva za spremembe. Poleg izmenjav idej in izkušenj med zaposlenimi v podjetjih in ministrstvih je ta krog prinesel tudi inovativne rešitve 5 izbranih izzivov. Tako neposredno sodelujoči kot opazovalci so nad programom navdušeni, zato se po uspešno izpeljanem pilotnem projektu v lanskem letu in nadgrajenem programu v letošnji sezoni, programu Partnerstvo za spremembe, ki je nastal v sodelovanju med AmCham Slovenija in Ministrstvom za javno upravo, obeta že tretji krog.

Udeleženci so na interaktivnih delavnicah tekom leta reševali konkretne izzive v javni upravi in gospodarstvu, v preteklem tednu pa so zamenjali delovno okolje in odšli na 5-dnevne izmenjave. Na zaključnem dogodku je pet skupin predstavilo svoje rešitve izzivov.

Dr. Miro Cerar, predsednik Vlade RS, je vidno navdušen nad predstavitvami izpostavil: »Prizadeval si bom, da kot predsednik vlade skupaj z ministri, uslužbenci ki mi bodo sledili in vsemi vami, državljanke in državljani, da bo Partnerstvo za spremembe ali partnerstvo za prihodnost postalo model našega sobivanja in delovanja v Sloveniji. Z vrednostno vsebino s človekom v ozadju in ospredju. To kar sem danes videl je dokaz, da je to eden najbolj inovativnih in perspektivnih projektov, ki jih gospodarstvo in vlada peljeta skupaj.«

Partnerji v spremembah:

5 ministrstev – Ministrstvo za javno upravo, Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Ministrstvo za zunanje zadeve, Ministrstvo za finance in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

30 mednarodnih in slovenskih podjetij – Comtrade, MSD, Coca Cola , Siemens, IBM, Microsoft, Finance, Tajfun, Steklarna Hrastnik, AmCham Slovenija, Simobil, Halcom, Danfoss Trata, NLB, Fluidmaster, Lek , Špica International, A.T. Kearney, Bisnode, Alta skladi, ZZI, SAP, KPMG, Iskratel, Petrol, PWC, Aviat, Odvetniška pisarna Čad, NP Consulting in Doctrina.

67 zaposlenih.

Nekaj utrinkov z zaključnega dogodka: