17. – 25. oktober 2015
Tomaszow Lubelski, Poljska

Združenje EPEKA, so. p., je sodelovala kot partner pri projektu your social foorprint through entrepreneurship v mladinskem delu. Trening mladinskih delavcev je potekal od 17. – 25. oktobra v kraju Tomaszow Lubelskie na Poljskem. Skupaj se nas je zbralo 24 udeležencev iz Poljske, Makedonije, Hrvaške, Romunije, Slovenije, Španije, Francije in Bulgarije.

Velika večina delavnic se je nanašala prav na social entrepreneurhip ali socialno podjetnišvo, ki se v zadnjih letih iz strani EU zelo vzpodbuja. Med drugim smo spoznali, kako je področje socialnega podjetništva urejeno v različnih državah EU. Tako lahko potrdimo, da imamo to področje v Sloveniji relativno dobro urejeno, medtem ko se v številnih drugih državah področje šele razvija.

V okviru treninga smo obiskali nekaj primerov dobre prakse, ter tako pobližje spoznali socialno podjetništvo na Poljskem.Udeleženci treninga smo med drugim dobili zadolžitev, da smo razvili svojo lastno poslovno idejo, ki bi jo lahko uresničili v okviru socialnega podjetja.