6. junij 2024, ob 12. uri
Cineplexx, Kranj

Združenje EPEKA, so. p., organizira projekcijo filmov v Kranju, v okviru EU Youth Cinema: Green Deal (EUYC:GD 2024-2026).

EU Youth Cinema: Green Deal je inovativen projekt, posvečen trajnostni Evropi, ki v filmskem kontekstu predstavlja zelene cilje Evropske unije in prispeva k vrednotenju in razumevanju Zelenega dogovora EU večinoma med mladimi gledalci ter zagotavlja platformo za večkulturni pristop k zeleni agendi. Uspešno smo izvedli projekt v obdobju 2022–2024, v katerem smo vključili skoraj 5.000 mladih v filmske dogodke v sedmih slovenskih mestih in več tisoč drugih v pretočnem delu programa. Projekt nadaljujemo še v leta 2024–2026, v okviru katerega smo si zastavili dodatnih 23 predvajanj po Sloveniji in spletno sodelovanje prek spletne strani www.euyc.green.

EUYC:GD 2024-2026 aktivno soustvarjali isti štirje partnerji, ki že stojijo za uspehom prejšne izdaje 2022-2024  EUYC:GD: Združenje LET’S CEE Filmfestival in komunikacijska svetovalna agencija Chapter 4 iz Avstrije, Znanstvenoraziskovalno združenje za umetnost, kulturne in izobraževalne programe ter tehnologijo EPEKA iz Slovenije in združenje Go Green Skopje iz Severne Makedonije. Nov partner v skupini je ukrajinska nevladna organizacija INNOVATION GENERATION, ki bo začela ukrajinsko izdajo EUYC:GD.

Informacije o filmu:

HOME
Država in leto produkcije: Francija 2009
Režija: Yann Arthus-Bertrand
Dolžna: 120 min.

HOME je hkrati praznovanje lepote Zemlje in strasten poziv, naj jo zaščitimo pred uničenjem. Prepričljiv in kljubovalno optimističen film potuje po 54 državah in obravnava sedanje stanje okolja ter dejavnike, ki bodo odločali o njegovi prihodnosti.

Napovednik:

Filmi so na platformi za pretakanje na voljo od 1. marca, 2024 – 31. marca, 2025:


Celoten program je brezplačen, financira ga EU (program: Razvoj občinstva in filmska vzgoja), sofinancirajo pa avstrijsko ministrstvo za podnebje (BMK), Vienna Insurance Group | Wiener Städtische in Združenje za zbiranje avdiovizualnega gradiva (VAM). Mednarodna kinematografska skupina Cineplexx projekt podpira tudi kot ekskluzivni kinematografski partner. Dodatna slovenska podpornika (ali: sofinancerja) sta Študentski kampus in Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije.

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: