30. junij, 2017
Vitanje

Predstavniki Združenja EPEKA, so. p., se bodo udeležili praznovanja evropskega dne socialne ekonomije z naslovom »Nove tehnologije in digitalizacija: priložnosti za podjetja socialne ekonomije

Dandanes digitalne tehnologije igrajo vse večjo vlogo v naši družbi. Sposobnost hitrih in učikovitih povezav in interakcij postaja bistvenega pomena za družbene in poslovne odnose, digitalne veščine in znanja postajajo vse bolj pomembna tako za podjetja, kot tudi za državljane. Podjetja in organizacije socialne ekonomije se morajo zato hitro odzvati na nove izzive in poiskati možnosti, ki jih ustvarja digitalizacija, za dosego njihovih socialnih in okoljskih ciljev.

Z namenom sprostitve in prilagoditve potenciala rasti tako enotnega evropskega digitalnega trga, kot tudi socialne ekonomije, mora biti pozornost usmerjena ne samo v digitalno ekonomijo, ampak tudi v subjekte socialne ekonomije, ki morajo najti način za svoje pozicioniranje na Enotnem evropskem digitalnem trgu in tako sooblikovati način njegovega delovanja.

Mladinski program Združenja EPEKA, so. p., podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino. Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.

GALERIJA