16. november, 2022
Na spletu

Predstavniki Združenja EPEKA, so. p., so se udeležili spletnega srečanja v okviru projekta “Fotografski kalejdoskop: Vključevanje, skupnosti in znanje” (PhotoKICK).

Javna knjižnica okrožja Klaipeda Ieva Simonaitytė izvaja nov mednarodni projekt Erasmus+ “Fotografski kalejdoskop: Vključevanje, skupnosti in znanje” (PhotoKICK) skupaj z Narodnim muzejem Litve, Umetniško-tehnološkim centrom Kuldiga (Latvija), kulturnim združenjem “Espacio Rojo” (Španija), Znanstvenoraziskovalnim združenjem za umetnost, kulturo, izobraževalne programe in tehnologije “EPEKA” (Slovenija) in Madžarskim narodnim muzejem (Madžarska).

16. novembra 2022 je potekalo spletno srečanje s partnerji projekta “PhotoKICK” iz Litve, Latvije, Madžarske, Slovenije in Španije, ki ga je vodila koordinatorka projekta in vodja knjižničnega projekta Viktorija Žilinskaitė.

Na začetku dogodka sta koordinatorici projekta predstavili nove člane projektne ekipe. Razpravljali so o časovnici poteka projekta ter o prihodnjih načrtih, dejavnostih in ciljih projekta. Ob koncu dogodka so vsi udeleženci obravnavali druga vprašanja, povezana s projektom, in o njih razpravljali. Trenutno se ukvarjamo s 1. ciljem projekta – pripravo smernic za oblikovanje izobraževalnih fotografskih razstav.

Naslednje najbližje srečanje z latvijskimi partnerji bo potekalo 21. in 22. novembra 2022 v Kuldigi v Latviji. Na njem bomo razpravljali o napredku projekta “PhotoKick” in idejah za prihodnje projektno sodelovanje. Projektna skupina bo obiskala digitalno inovacijsko središče Kuldiga (KDIH), tovarno igel, glavno knjižnico Kuldiga, umetniško galerijo Kuldiga in staro mestno jedro Kuldiga UNESCO.

Aprila 2023 bo organizirano 2. transnacionalno srečanje na Madžarskem. Projektni partnerji bodo predstavili 1. cilj projekta “Smernice za oblikovanje izobraževalnih fotografskih razstav”, razpravljali o tem, katere projektne aktivnosti so bile izvedene v posamezni organizaciji do 2. srečanja, razvili vsebino skupne fotografske umetniške razstave, pregledali dosežene rezultate in razpravljali o načrtih za prihodnje projektne aktivnosti.

GALERIJA

 

Financira Evropska unija. Izražena stališča in mnenja pa so izključno stališča in mnenja avtorjev in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije ali Izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Niti Evropska unija niti EACEA ne moreta biti odgovorni zanje.

Te informacije je pripravila Larysa Sydorenko (Javna knjižnica okrožja Klaipeda Ieva Simonaitytė)

#erasmusplus #photokick