25. julij – 21. september 2016
Sinop, Turčija

SINOP – Združenje Epeka, so. p., je pošiljajoča organizacija pri EVS projektu, ki bo potekal v turškem mestu Sinop.

Prostovoljstvo v Sinopu bo razdeljeno na dva dela oziroma na dvakrat po 18 ur na teden. Prvih 18 ur na teden bo prostovoljec delal v rehabilitacijskem centru za invalide. Namen in cilj njegovega dela bo pozitivno in konstruktivno druženje z mladimi invalidi in skupno ustvarjanje ter izvajanje prostočasnih aktivnosti kot so glasba, umetnost, šport ipd. Drugih 18 ur na teden bo potekalo v zavetišču za živali, kjer bo mladi prostovoljec pomagal veterinarju pri oskrbi živali.

Prostovoljec bo trikrat tedensko imel možnost učenja turškega jezika.

Zaključni produkt evropske prostovoljne službe bo v obliki filma, razstave, koncerta, predstave,…

Koordinator projekta: Sahipsiz Hayvanlari Koruma ve Yasatma Dernegi (animal welfare organisation)
Gostujoča organizacija: EPEKA Turkiye in Sinop, Turkey

Za več informacij pošljite e-mail z motivacijskim pismom in CV-jem na epeka@epeka.si

EVS v turškem mestu Sinop, 2016

Naš prostovoljec Žiga pravi, da prostovoljsko izkušnjo, ki jo pravkar doživlja v turškem Sinopu, priporoča prav vsakomur. 🙂 “V okviru izmenjave EVS, ki poteka v Sinopu, delujem kot prostovoljec. Moje delo poteka na več področjih. V centru za otroke s posebnimi potrebami, ki so stari do 18 let, otroke učim različnih namiznih iger, predvsem šaha. Zanimanje za učenje te igre je precejšnje, tako da je tudi meni v veselje, da lahko prispevam k njihovemu poznavanju tega namiznega možganskega treninga. V kratkem, ko se zaključi šolsko leto v Turčiji in se posledično sprostijo telovadnice, bom zainteresirane otroke prav tako poučeval osnove igranja košarke. Poleg tega popoldan pomagam tudi pri pripravi ‘Sinopala’, zelo zanimivega umetniškega bienala, ki se bo začel odvijati konec julija in bo potekal v Sinopu. Pri tem spoznavam ogromno zelo zanimivih ljudi – ne samo iz Turčije, ampak tudi iz drugih delov sveta. Prav tako pomagam še organizaciji, ki skrbi za hrano in za zavetišča za zapuščene živali v Sinopu. Živali vodim na sprehode ter pomagam pri distribuciji hrane. Kljub vsem tem dejavnostim imam še vedno dovolj časa za druženje, potovanja po Turčiji in spoznavanje tukajšnje bogate kulture. Zame je to vsekakor odlična izkušnja, ki jo priporočam vsakomur.

Žiga Frišek

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.