16. – 22. junij, 2015
Umag, Hrvaška

Združenje EPEKA, so. p., nastopa kot partnerska organizacija pri mladinski izmenjavi ‘Indirekt’, ki bo od 16. do 22. junija potekala v Umagu na Hrvaškem v povezavi z Indirekt festivalom neodvisne glasbe in umetnosti.

Namen mladinske izmenjave ”Indirekt” je združiti 30 mladih neodvisnih umetnikov iz pet različnih držav: Hrvaške, Italije, Makedonije, Slovaške in Slovenije.

Mladim umetnikom bo ponujena priložnost, da se na svoj način predstavijo in promovirajo svojo ‘indie art’ ozroma ‘neodvisno umetnost’ na Indirekt Festivalu, prvem festivalu neodvisne glasbe in umetnosti v Istri, ki se bo junija 2015 v Umagu zvrstil že tretjič.

Izvajanje projekta bo slonelo na neformalnih učnih metodah v obliki delavnic, aktivnostih na prostem, jam session dogodkih, diskusijah, flash mob dogodkih ipd. Na podlagi tega bodo udeleženci razvijali svoje sposobnosti in veščine, krepili timski duh, širili medkulturno razumevanje in pridobivali informacije o nevladnih organizacijah iz katerih prihajajo za namene potencialnega sodelovanja in povezovanja.

Referenčna številka projekta: 2015-1-HR01-KA105-012656

Partnerske organizacije:

  1. Mladiinfo Croatia – koordinator in gostitelj
  2. Mladiinfo International, Macedonia
  3. Scambieuropei, Italy
  4. Znanstveno-raziskovalno zdruzenje za umetnost, kulturne in izobrazevalne programe in tehnologijo, Združenje EPEKA, so. p., Slovenia
  5. Mladiinfo Slovensko, Slovakia

Delovni jezik izmenjave je angleščina, vendar slabše znanje jezika ni ovira za sodelovanje, temveč spodbuda za aktivno komunikacijo in širjenje veščin.

Projekt financira EU program Ersamus +.

Mladinska izmenjava promovira evropski certifikat YOUTHPASS.

Stroške nastanitve, prehrane in programa krije organizator aktivnosti oziroma gostujoča organizacija. Del povrnjenih potnih stroškov na udeleženca iz Slovenije je določen glede na razdaljo, kar lahko preverite tukaj: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo Mestna občina Maribor, Urad za mladino RS, EU program Erasmus + in EU Kultura.

Za več informacij pošljite e-mail z motivacijskim pismom in CV-jem na epeka@epeka.si.
Koordinator projekta partnerske organizacije: Štefan Simončič, predsednik Združenja EPEKA, so. p., stefan@epeka.si.
Promocija projekta: Tjaša Teržan, sodelavka Združenja EPEKA, so. p., tjasa@epeka.si.

ERASMUS plus