8. junij 2016
Maribor, Slovenija

Štefan Simončič, predsednik Združenja EPEKA, so. p., se je udeležil dogodka Info dan – Kultura v Mariboru, ki je 8. junija potekal v Vetrinjskem dvoru v Mariboru.

V sredo, 8. junija 2016, od 10.00 do 14.30 je v Vetrinjskem dvoru potekal informativni dan programa EU Ustvarjalna Evropa za podprogram KULTURA.

Mateja Lazar in Maša Ekar iz Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji (zavod Motovila) sta potencialnim prijaviteljem/partnerjem predstavili prioritete podprograma Kultura in aktualnih razpisov, razpisne kriterije in postopek prijave ter jih opremili z napotki za pripravo razpisne dokumentacije.

O svojih izkušnjah z mednarodnim mreženjem in partnerstvi, kandidaturami na razpise in izvajanjem evropskih projektov so spregovorili predstavniki organizacij iz regije, ki so v preteklem obdobju uspešno sodelovali v programih EU za kulturo.

PROGRAM:

  •   9.30–10.00      Registracija udeležencev
  • 10.0011.15       Predstavitev aktualnih razpisov Kultura: Kaj so projekti sodelovanja, evropske platforme in mreže in kako se prijavim na razpis?
  • 11.1512.00        Pogovor z ustvarjalci iz regije: Zakaj so se odločili za evropsko sodelovanje in financiranje in kako so se na poti izognili čerem?
  • 12.0013.00       Pogostitev: Priložnost za mreženje oz. prijetno s koristnim.
  • 13.0014.30       Individualno svetovanje: Za tiste, ki želijo več!

Dogodek je organiziral zavod Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju z Vetrinjskim dvorom – Narodni dom Maribor.