3. november, 2022, ob 19. uri
Sinagoga Maribor

”Vsemu kar počne s kitaro privede nalezljivo navdušenje. Njegova tehnika je brezhibna in njegov zvok je enostavno neverjeten.” (Eliot Fisk). Program: A. Lauro, F. Tarrega, M. Llobet, I. Albeniz.

Rojen leta 1992 je s šolanjem kitare začel pri osmih letih na Glasbeni šoli Izola pri profesorju Boštjanu Andrejcu.

Šolanje kitare je nadaljeval na srednji šoli, Umetniški gimnaziji Koper glasbene smeri pri prof. Tanji Brecelj – Vatovec in Marku Feriju. Z odliko je zaključil dodiplomska študija kitare in instrumentalne pedagogike na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu v Avstriji, pri profesorju Paolu Pegoraru. Univerza mu je v letu 2014 za vse dosežke podelila častno nagrado »Würdigungspreis der KUG«. Sledil je podiplomski študij kitare na Univerzi Mozarteum v Salzburgu pri profesorju Eliotu Fisku, ki ga je prav tako zaključil z odliko. Izobraževal se je tudi na podiplomskem študiju instrumentalne pedagogike na Konzervatoriju v Luganu v Švici pri prof. Lorenzu Micheliju.

V študijskem letu 2015/16 je prejemal štipendijo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.

Med najvidnejšimi uspehi je:

  • 1. nagrada na mednarodnem tekmovanju ‘Ciutat d’Elx’ 2015 v Španiji,
  • 1. nagrada na mednarodnem tekmovanju ‘José Tomás – Villa de Petrer’ 2014 v Španiji (kategorija do 22 let),
  • zlato priznanje in 1.nagrada na državnem tekmovanju TEMSIG 2012,
  • 2. nagrada na mednarodnem tekmovanju Guitar open Subotica 2010,
  • zlato priznanje in 1.nagrada na državnem tekmovanju TEMSIG 2009 ter
  • zlati priznanji l. 2007 in 2008 na mednarodnem tekmovanju Murski festival kitare.

Koncertira redno doma in v tujini, kot solist in član kitarskega dua ZeroDuo skupaj z Robertom Battinom, s katerim sta skupaj delila njuna študijska leta v Luganu in Salzburgu.
Izobraževal se je na številnih mojstrskih tečajih pri znanih profesorjih: Paolo Pegoraro, Alvaro Pierri, Lorenzo Micheli, Stefano Viola, Adriano Del Sal, Marcin Dylla, Roland Dyens, Marco Socias, Dušan Bogdanović, Pablo Marquez, Matteo Mela ter drugi.

Trenutno poučuje na Glasbeni šoli Nürnberg v Nemčiji.

”Njegovo domiselno in elegantno fraziranje, skrb za barve in ton, njegova izrazita osebnost na odru naredijo trajen vtis poslušalcu in razkrijejo glasbeni talent z visokim potencialom.” (Lorenzo Micheli)