11. november 2021, ob 11. uri
Spletni dogodek

Združenje EPEKA, so. p., in Skupnost občin Slovenije s podporo Avstrijskega kulturnega foruma organizirata spletno konferenco s strokovnjaki na področju javnih stanovanj in zasebnih stanovanjskih zadrug iz sosednje Avstrije in Slovenije:

JE SLOVENIJA PRIPRAVLJENA NA PRVO STANOVANJSKO ZADRUGO?

 

Program konference:

10:45 -11.00

Zbiranje slušateljev v spletni učilnici

11:00 – 11.15

Pozdravni nagovor in kratki uvod v temo
predsednik Združenja EPEKA, so. p., g. Štefan Simončič in Jasmina Vidmar, generalna sekretarka SOS

11:15 – 12.00

Predstavitev EU politik na področju javnih stanovanjskih gradenj s strani
Michaele Kauer MBA, vodja pisarne mesta Dunaj v Bruslju

Izkušena vodja urada z zgodovino dela na področju javnih politik s posebnim poudarkom na stanovanjski politiki, javnih storitvah, dolgoročnih naložbah in urbani politiki. Usposobljena za javne zadeve, zagovarjanje EU politik, znanja s področja političnih ved, vladnih politik in mednarodnih odnosov. Strokovnjakinja za razvoj poslovanja z MBA diplomo s poudarkom na mednarodnem javnem upravljanju z Univerze v Salzburgu.

12:00 – 12.45

Predstavitev zasnove stanovanjske zadruge iz mesta Dunaj
Dr. Robert Korab – direktor podjetja raum&kommunikation GmbH

Član Sveta strokovnjakov dunajskega deželnega svetovalnega odbora v imenu Dunajskega sklada za stanovanjsko gradnjo in urbano prenovo (“wohnfonds_wien”), 1995 – 2003 in 2009 – 2015
Član žirije in Sveta strokovnjakov za natečaje nepremičnin v imenu Dunajskega sklada za stanovanjsko gradnjo in urbano prenovo (wohnfonds_wien). Član (nekoč predsednik) strokovnega svetovalnega odbora Sklada za podnebje in energijo Republike Avstrije (Klima- und Energiefonds) 2007 – 2015. Dolgoročni strateški svetovalec mesta Dunaj na področju urbanističnega načrtovanja, stanovanjske politike in gradnje stanovanj, učinkovite izrabe energije, ekologije in okoljska tehnologije.

12:45 – 13:15

Vprašanja udeležencev, razprava in zaključek konference

Organizacija:

Prijave:

Prijave na dogodek zbiramo preko spletne prijavnice, ki jo najdete na dnu strani TUKAJ. Dogodek bo potekal izključno preko spleta.

Prijave zbiramo do vključno 9. 11. 2021.

Dodatne informacije:

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, zagotovljeno bo prevajanje v slovenščino.

Dogodek je organiziran v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in Mestno občino Maribor pod pokroviteljstvom Avstrijskega kulturnega foruma. Dogodek podpira tudi Urad za mladino RS.