15. – 17. november, 2022
Maribor

Združenje EPEKA, so. p., sodeluje na Kariernem sejmu – sejmu poklicev in izobraževanja v fizični obliki.

Karierni sejem – seem poklicev in izobraževanja v fizični obliki organiziramo skupaj z lokalnimi partnerji: Zavodom RS za zaposlovanje Območno službo Maribor, Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico, Univerzo v Mariboru, Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma, Mladinskim kulturnim centrom Maribor in Šport Maribor d.o.o.

Karierni sejem bo letos potekal 2 dneva, od tega bo en dan namenjen osnovnošolcem in drugi dan srednješolcem. In sicer za osnovne šole v torek, 15. 11. 2022, in za srednje šole v četrtek, 17. 11. 2022. (tj. PLAN A)

Ideja je, da bi letošnji Karierni sejem še bolj povezali s širšim dogajanjem na mladinskem področju, in sicer s Festivalom Mladi Maribor, ki ga vsako leto organizira MKC Maribor. Karierni sejem bi predstavljal zaključek oz. vrhunec Festivala, ki bi ga MKC promoviral čez cel Festival. Na stojnicah bi se predstavili mladinski centri, ki jih sofinancira MOM v obdobju 2022-23 (na podlagi razpisa), ter javni zavod MKC Maribor.

Mladinski centri smiselno dopolnjujete sistem izobraževanja in kariernega razvoja mladih v mestu, zato vas vabimo, da tudi na letošnjem kariernem sejmu predstavite svoje dejavnosti. Strošek stojnice za predstavitev vaših mladinskih dejavnosti lahko krije MOM, potrebno pa je dogovoriti tudi morebitne druge načine vašega sodelovanja.

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: