25. maj, 2018
Kino Udarnik

TOSCA BEAT prihajajo v Maribor! Dobrodošli v svetu, kjer se operno petje in klasika zlijeta z urbanimi ritmi in elektronsko glasbo.

Dobrodošli v svetu, kjer se operno petje in klasika zlijeta z urbanimi ritmi in elektronsko glasbo. V okviru Festivala Ezl ek vas vabimo v zgodovinski Kino Udarnik, kjer bomo v kultnem ambientu nadaljevali operno noč. Prvič se bodo v najstarejši kino dvorani v mestu, predstavili unikatni TOSCA BEAT. Pripravlja se mini spektakel, saj bodo nastop popestrile vizualizacije na velikem platnu Kina Udarnik, izpod rok VJ Stella. Večer bo zaključil DJ JAMirko.

Tosca Beat so slovenska glasbena skupina, ki modernejšo, urbano glasbo in elektroniko združuje s klasiko in opero. Jedro skupine tvorijo akademske operne pevke Zala Hodnik, Urška Kastelic in Eva Pavli, ki jih spremljajo violinist Luka Beljan, čelist Žan Beljan in pianistka Kristina Golob. Svojo prvo pesem »Open Sea«, za katero so posneli tudi svoj prvi videospot, so izdali maja 2015. Sodelujejo s producentoma Petrom Penkom in JAMirkom, slednji deluje tudi kot DJ dirigent.

Skupina TOSCA BEAT, ki se je letos širši javnosti predstavila na izboru za pesem Evrovizije – EMA, predstavlja svoj prvi studijski album, ki s svojo raznovrstnostjo nakazuje širino umeščanja opernega petja v okolje sodobne popularne in klubske elektronske glasbe.

NASTOPAJOČI

  • Zala Hodnik, Urška Kastelic in Eva Pavli – sopran,
  • Žan Beljan – čelo,
  • Luka Beljan – violina,
  • Kristina Golob – klaviature
  • JAMirko / Mirko Vičentič Polič – DJ
  • Vizualizacije – VJ Rasto

Kino, ki je začelo delovati leta 1935, je eden izmed najbolj kultnih prireditvenih prostorov in je bil včasih srce mariborske kulture. Udarnik je skozi bogato zgodovino gostil nenavadne, svobodne in provokativne umetniške uprizoritve vseh oblik in zvrsti.

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: