20. junij, 2019
Maribor

20. junija 2019 vas vljudno rabimo v Romsko postajo, kjer bo v okviru konference Mladi proti anticiganizmu potekal koncert Damirja Mazreka.

Damir Mazrek je tolkalec, ki ustvarja edinstvena ritmična zlitja različnih glasbenih tradicij. V njegovi zbirki tolkal se najdejo – calebasse, dunun, cajon, darabuka, djembe, congass, tapan, razni obročni bobni, nigerijski udu drums in ostale vrste glinenih tolkal. Poglobljeno je proučeval in še proučuje tudi tradicionalne in sodobne glasbene stile svojega inštrumentarija.

Izobraževal se je pri priznanih glasbenih mojstrih na različnih tolkalskih in glasbenih delavnicah doma in v tujini, prav tako pa je bil prisoten na različnih glasbenih kampusih in individualnih raziskovanjih, ki so ga pripeljala na Kitajsko, v Indijo, Maroko, Španijo, Francijo, Nizozemsko,Gvinejo, Makedonijo, Srbijo, Turčijo, Bulgarijo, … kjer se je srečal z mojstri in učitelji kot so; pt. Suresh Talwalkar, Thomas Guei, Mbady Kouyate, Hakim Ludin, Carlo Rizo, Jathinder Thakur, Dragan Dautovski, Bajsa Arifovska, Milaim Destanovski, Gyan Siing, Maxwell Wright, Thomas Guei, Kachito, Antonio Reyes, Oskar Porina, Čerim Haliti, Kevin Jones, …

Koncert je del cikla Glas Romov, ki ga podpira Mestna občina Maribor.