13. 11. 2021
Sodni stolp Maribor

Tretji koncert v letošnjem ciklu Klasika danes? jutri? bo nastop Lare Hrastnik v soboto, 13. 11. 2021, ob 19. uri v Sodnem stolpu.

Lara Hrastnik (1996) je začela igrati harfo na Glasbeni šoli v Celju, kjer je leta 2015 tudi maturirala.V letu 2018 je zaključila prvo stopnjo dodiplomskega študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani v rezredu profesorice Mojce Zlobko Vajgl. Novembra 2020 je zaključila magistrski študij na Univerzi Mozarteumu v Salzburgu pri profesorju Stephenu Fitzpatricku. Junija 2021 pa magistrski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri profesorici Mojci Zlobko Vajgl.

Redno se udeležuje tekmovanj in dosega odlične uspehe. Leta 2018 je prejela prvo nagrado na državnem tekmovanju Temsig ter posebna priznanja za doseženih sto točk, za najboljšo izvedbo obvezne skladbe ter za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja. Leta 2019 pa 2. nagrado s harfističnim duom na tekmovanju komornih skupin z brenkali “4. Harfe-Kammermusik Wettbewerb” (Avstrija). Januarja 2017 je s Simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani izvedla Händlov Koncert za harfo v B-duru, op. 4/6, za kar je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani. Aprila 2019 pa je z Orkestrom Slovenske filharmonije izvedla Glierov Koncert za harfo v Es-duru.

Lara redno koncertira solo, igra s komornimi sestavi in v orkestrih. Dodatno se je izobraževala pri številnih znanih profesorjih, kot so: Irina Zingg, Marie-Pierre Langlamet, Anneleen Lenaerts, Petra van der Heide, Gwyneth Wentink idr.

Program:

 • G. Faure: Impromptu, op.86
 • J. S. Bach/tr. M. C. Jamet: Suita za lutnjo št.1, BWV 996
  Allemande
  Sarabande
  Bourrée
 • L. Spohr: Fantasia, op.35
 • P. Hindemith: Sonata za harfo
  Mäβig schnell
  Lebhaft
  Lied; Sehr langsam
 • M. Grandjany: Rapsodija za harfo, op.10

Projekt je pripravljen v sodelovanju s Centrom judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor, Narodnim domom Maribor in Radiem Maribor ter ga finančno podpirata Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo RS. Projekt podpira Študentski Kampus.


Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: