20. september, 2020
Maribor

Tudi v letošnjem letu Združenje Epeka, so. p., za vas pripravlja svežo edicijo koncertnega cikla “Klasika danes? jutri?”.
Koncerte letos selimo tudi na prosto, zato bo prvi koncert potekal pred Galerijo Epeka, na prenovljeni Koroški cesti, le streljaj od Glavnega trga.

Cikel bodo otvorili Trio Lumi, vznemirljiv mednarodni sestav, ki na simpatičen način združuje ljudsko glasbo, klasično znanje igranja na godala in hudomušnost pri izvedbi.

Saimi Kortelainen – violina
Oskar Longyka – violina
Urban Megušar – violončelo

Trio Lumi je skupina treh prijateljev, ki jih povezuje skupna ljubezen do igranja ljudske glasbe. Korenine violinistke Saimi segajo tako v Estonijo, kot tudi na Finsko, violončelist Urban prihaja iz majhne vasice na Gorenjskem in violinist Oskar iz prestolnice Slovenije.

Trio Lumi se osredotoča na povezovanje različnih glasbenih tradicij iz Skandinavije in Balkana, začinjenimi s harmonijami in ritmi, vzeti iz drugih glasbenih žanrov različnih dežel. Z obvladanjem svojih instrumentov uporabjljajo godala v vseh njihovih zmožnostih in jim dodajajo širino v melodijah, harmonijah in ritmih. Njihove aranžmaje bi lahko opisali kot nepričakovane in drzne, a vseeno z veliko mero spoštovanja do tradicije.


Koncertni cikel podpira Mestna občina Maribor.

____________________

POMEMBNO OPOZORILO!

Zaradi spoštovanja preventivnih ukrepov za preprečevanje in omejitev širjenja bolezni covid-19 naprošamo obiskovalce prireditve, da se prireditve udeležijo zgolj zdrave osebe brez znakov okužbe dihal, na sami prireditvi pa je potrebno vzdrževati primerno medsebojno varnostno razdaljo 1,5 m, skrbeti za pravilno higieno kašlja/kihanja in upoštevati druga varnostna navodila organizatorja.

Skladno z 2. členom Odloka o spremembah in dopolnitvi Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 96/20) je organizator prireditve dolžan voditi seznam prisotnih ljudi. V ta namen naprošamo vse obiskovalce, da ob prihodu na prireditev organizatorju posredujejo naslednje podatke: ime in priimek ter naslov stalnega prebivališča. Če NIJZ v enem mesecu od dneva izvedbe prireditve podatkov o udeležencih prireditve ne bo zahteval, bodo omenjeni podatki varno uničeni.


Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: