8. april, 2021
Mariborski otok

Obveščamo vas, da smo bili primorani dogodek prestaviti. Nov datum koncerta je 8. april 2021. Že kupljene vstopnice so veljavne za novi termin. // Opozorilo: dogodek je zaradi ukrepov ponovno prestavljen.
V kolikor se novega termina nikakor ne boste mogli udeležiti, lahko zahtevate vračilo.

Spletni kupci na mail info@eventim.si pošljite številko naročila ali fotografijo kupljenih vstopnic(vidna naj bo črtna koda).
Če se kupili vstopnice na prodajnem mestu, se za vračilo oglasite tam. S seboj imejte originalne vstopnice. Povračila so možna samo na prodajnih mestih, kjer ste opravili dejanski nakup (razen Petrol – lahko obiščete vam najbližji Petrol).

V nedeljo, 18. oktobra, vas ob 17. uri vabimo na Mariborski otok, kjer gostimo legendo prekmursko navdahnjene etno glasbe, Vlada Kreslina.

Za vas bomo pripravili intimen in minimalistično zastavljen akustični koncert, ki bo prepletal Kreslinovo glasbeno dovršenost z narativnimi elementi, ki gradijo na anekdotah iz avtorjeve mladosti in prigodah, v katere se je zapletel tekom odraščanja in dolge glasbene poti. Tako narativni kot tudi glasbeni del dogodka bosta posvečena vplivu, ki ga je imelo romsko glasbeno in kulturno izročilo na Kreslinovo ustvarjanje. Nanj ni vplivala le geografska bližina prekmurskih Romov, ki so glasbenemu izročilu regije vdihnili nezamenljiv pečat, temveč je avtor skozi svojo dolgo ustvarjalno pot velikokrat sodeloval z glasbeniki romskih korenin. Koncert bo tako predstavitev Kreslinovega mojstrskega spajanja komplementarnih glasbenih tradicij s tenkočutnim pripovedništvom in hkrati prikaz vpliva, ki ga je imela romska glasbena tradicija na širše polje kulturnega ustvarjanja pri nas.

Koncert je. del glasbenega cikla “Glas Romov”, ki ga sofinancira Mestna občina Maribor.

____________________

POMEMBNO OPOZORILO!
Zaradi spoštovanja preventivnih ukrepov za preprečevanje in omejitev širjenja bolezni covid-19 naprošamo obiskovalce prireditve, da se prireditve udeležijo zgolj zdrave osebe brez znakov okužbe dihal, na sami prireditvi pa je potrebno vzdrževati primerno medsebojno varnostno razdaljo 1,5 m, skrbeti za pravilno higieno kašlja/kihanja in upoštevati druga varnostna navodila organizatorja.
Skladno z 2. členom Odloka o spremembah in dopolnitvi Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 96/20) je organizator prireditve dolžan voditi seznam prisotnih ljudi. V ta namen naprošamo vse obiskovalce, da ob prihodu na prireditev organizatorju posredujejo naslednje podatke: ime in priimek ter naslov stalnega prebivališča. Če NIJZ v enem mesecu od dneva izvedbe prireditve podatkov o udeležencih prireditve ne bo zahteval, bodo omenjeni podatki varno uničeni.

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: