Do 31. decembra, 2022
Maribor, Slovenija

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 1% svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Vsak davčni zavezanec lahko izbere do največ pet organizacij in s tem 1% svoje dohodnine nameni za njihovo delovanje. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre ta odstotek v proračun.

Kako? 

Vse podatke najdeš na spletni strani CNVOS, kjer se nahaja tudi obrazec, s katerim nam lahko preko spletne strani eDavki nameniš  1% dohodnine.

eDavki

Zavezanec lahko zahtevo za namenitev dela dohodnine odda tudi elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki, kjer sta na voljo 2 možnosti:

  • Registracija z digitalnim potrdilom na spletni strani FURS_vstop,
  • Prijava z uporabniškim računom in geslom: na spletni strani FURS_vstop se za prvo prijavo vnese davčna številka in epoštni naslov, na katerega se nato prejme geslo za dostop; zahtevan je še vnos številke z dokumenta IID (Informativni izračun dohodnine), ki ga zavezanec prejme vsako leto. Pri vsaki naslednji prijavi se vnese samo davčna številka in geslo.

Na vstopni strani je potrebno izbrati »Podatki o zavezancu« in nato »Namenitev dela dohodnine«, kjer se vpiše davčno številko društva (naša davčna številka je 62581350) in %, ki se namenja društvu ter klikne »Oddaj vlogo«..

Rok za oddajo obrazca za namenitev dela dohodnine nevladnim organizacijam velja do: 31.12.2022.

HVALA, ker prispevate k bolj kakovostnim programom in aktivnostim Združenju EPEKA, so. p.