16. december, 2019
Narodni dom Maribor

Združenje EPEKA, so. p., je kot koproducent sodelovala pri koncertu in izdaji albuma Okoliinokoli. Zasedbo je formiral tolkalec, Damir Mazrek in k soustvarjanju povabil glasbenike s katerimi pripoveduje zgodbe iz svojega studijskega albuma imenovanega OKO. 


Poleg skladb iz zgoščenke, ki so bile prirejene za izvedbo v živo, so glasbeniki predstavili sveže avtorske in tradicionalne glasbene kreacije, ki bi jih lahko stilsko umestili kot sodobno glasbo Balkana, Mediterana in Bližnjega Vzhoda. 

Zgoščenka OKO je mednarodni projekt , na kateri zraven že omenjenih glasbenikov sodelujejo še: Haig Yazdjian (oud, vokal), Goce Dimovski (zurla), Jana Ivanovska Ilioska, Frosina Markoska in Zvedana Novakovič (vokali) ter Matej Hotko in Žiga Golob (kontrabas). 

Oko simbolizira mejo med notranjim in zunanjim svetom vsakega posameznika, OKOliinOKOli pa podira meje individualnega in nas skozi energični in hkrati čutni glasbeni tok, ki ga proizvajajo glasbeniki, poveže in s tem nudi možnost širšega videnja oz. zaznavanja glasbene podobe. 

Projekt je financiran s strani Ministrstva za kulturo RS.


Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: