25. februar, 2017. ob 20. uri
Galerija EPEKA, Maribor

Vljudno vabljeni na obisk razstave “Umazano perilo Maribora”, ki jo je pripravil EPEKIN pripravnik v okviru projekta Artneighboryouth Nicky Cionoiu iz Univerze v Limburgu. Otvoritev je bila v soboto, 25. februarja, ob 20. uri v Galeriji EPEKA na Koroški cesti 8.

“Umazano perilo Maribora” je socialno orientiran projekt, ki temelji na družbeni participaciji. Naslov izvira iz fraze “prati umazano perilo”. V projektu bomo to frazo prenesli v realnost! Kaj so problemi, ki jih zaznavate v Mariboru? Kaj si mislite o mestu? Kakšne so težave, ki jih imate z življenjem v mestu? Povejte nam! Razstava je nadgradnja istoimenskega javnega participatornega performansa, ki ga je Nicky izvedel med svojim bivanjem v Mariboru. V performasu so udeleženci in mimoidoči svoje težave in opažanja zapisali na kose umazanega perila in ga izobesili v javnem prostoru. Razstava bo predstavila rezultate performansa in poskušala razširiti njegov vpliv na mestno okolje.

Združite svoje moči in nam povejte, kaj se v Mariboru dogaja in kaj so problemi, ki jih je nujno rešiti. Na koncu bomo zbrali vse predloge in jih posredovali MOM. Skozi aktivno državljanstvo bomo poskusili v mesto prinesti dejanske spremembe.

Cilji projekta:

  • Spoznati osebna mnenja meščanov in meščank o problemih in težavah v Mariboru
  • Povezovati ljudi v skupnosti
  • Deliti občutja skupnosti
  • Povzročiti pozitivne spremembe skozi aktivno državljanstvo

Projekt je nekomercialen in namenjen izboljšanju življenjske izkušnje v Mariboru.

Več o dogodku

GALERIJA1

Mladinski program Združenja EPEKA, so. p., podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino.

GALERIJA2