Marec, 2017
Hajdúböszörmény, Madžarska

Združenje EPEKA, so. p., sodeluje kot partner pri Erasmus+ projektu mladinske izmenjave Potni list za službo/Passport to Your Job. Mladinska izmenjava se bo odvijala marca 2017 v mestu Hajdúböszörmény v Madžarski. 

Potni list za službo/Passport to Your Job je 9-dnevna mladinska izmenjava, namenjena doseganju učenja mladih o kompetencah, ki jih potrebujejo za pridobitev delovnega mesta, ter spreminjanju njihovega odnosa do dela, kar lahko ima širši družbeni vpliv. Potekala bo marca 2017 v mestu Hajdúböszörmény v Madžarski. Projekt bo združil mlade iz različnih držav, iz vsake države bodo 4 udeleženci (18-25 let) in en vodja. Sodelujoče države so Norveška, Nemčija, Španija, Slovenija, Hrvaška in Madžarska. Udeleženci bodo brezposelni mladi in mladi z manj priložnostmi, dobrodošli pa so tudi mladi z veliko izkušnjami na trgu dela, ki so jih pripravljeni deliti z drugimi.

Glavni cilj projekta je, da mladi pridobijo nove kompetence, ki jim bodo pomagale pri iskanju zaposlitve, ter spreminjanje njihovega odnosa do dela. Program je namenjen mladim, je še nimajo izoblikovane vizije o lastni karieri in tudi tistim, ki so že dosegli določeno stopnjo izobrazbe, a imajo težave pri iskanju in pridobivanju zaposlitve. Zaželeno je, da se mladi udeleženci zanimajo za delo v tujini, dobrodošli pa so tudi tisti, ki že imajo izkušnje z delom v tujini, ki so izobraženi ali pa imajo veliko delovnih izkušenj.

Organizatorji želijo zagotoviti raznolik in raznobarven program, zato so ga razdelili na tri glavne dele:

V prvem delu programa bodo udeleženci raziskovali lastno osebnost. Pri tem jim bodo pomagali testi osebnosti, igre obvladovanja konfliktov in teambuildinga. Tako si bodo ustvarili jasnejšo podobo o sebi, ugotovili, katere sposobnosti imajo in katere bi bilo vredno še razviti.

Osrednji del programa bo osredotočen na to, da udeleženci razvijejo ustrezne kompetence za uspešno iskanje in pridobivanje zaposlitve. Pri tem jim bo pomagalo ocenjevanje lastne motiviranosti za delo, soočanje z raznovrstnimi situacijami v situacijskih igrah, reševanje problemov, ustvarjanje kariernega načrta, ki jim bo hkrati pomagal zbrati, zastaviti in uresničiti zaposlitvene cilje. Na predavanju bodo udeleženci spoznali, kako napisati dobro motivacijsko pismo in CV, izvedeli, kaj je ustvarjalni življenjepis, ter ustvari tudi svojega lastnega.

V zadnjem delu programa bo v ospredju delo v tujini, ki bodo udeleženci spoznali s pomočjo različnih ustvarjalnih metod, kot so Word Café, situacijske igre, snemanje videa, risanje …

Neformalne oblike učenja predstavljajo odlično možnost, da se o projektni temi govori na različne načine in se jo osvetli z različnih gledišč v samo nekaj dneh. Udeleženci bodo pridobili znanje in odnos, s pomočjo tega pa se bodo lahko odločili, ali želijo delati v tujini ali ne.

Za več informacij pošljite e-mail z motivacijskim pismom in CV-jem na epeka@epeka.si

Koordinator projekta partnerske organizacije: Štefan Simončič, predsednik Združenja EPEKA, so. p. stefan@epeka.si

Mladinski program Združenja EPEKA, so. p., podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino.

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.

GALERIJA