3. december, 2020
Splet

Vljudno vas vabimo, da se nam v četrtek, 3. decembra, ob 20. uri na spletu pridružite na prenosu koncerta zasedbe Oberton String Octet.

Leto 2020 nam žal ne omogoča, da bi koncerte cikla “Klasika danes? jutri?” izvedli v obliki, ki smo si jo prvotno zamislili. Postavljeni pred izziv prilagajanja in iskanja novih rešitev smo se zato odločili za alternativne rešitve.

Mednarodni godalni oktet letos praznuje peto obletnico delovanja. Skupina entuziastov, študentov na graškem KUGu, se je razvila v mednarodno priznan ansambel, ki redno nastopa po Evropi in sodeluje z eminentnimi glasbeniki.

Oktet, sestavljen iz osmih mladih glasbenikov iz vsega sveta, najde veliko veselje v izzivih, ki so vezani na eno izmed bolj nenavadnih formacij za komorno glasbo. Od standardnih del žanrskega repertoarja do zanimivih aranžmajev, pa redko izvajanih del in svetovnih premier. Ansambel ponuja neskončne možnosti in svojevrstno raznolikost, ki jo ponuja osem godalnih instrumentov.

Na posebnem on-line prenosu koncerta, ki so ga pripravili za koncertni cikel “Klasika danes? jutri?”, bodo izvedli dela ruskega skladatelja Rimsky-Korsakova, dunajskega Franza Schuberta in argentinskega Astorja Piazzolle.

Posnetek

Dogodek podpira Mestna občina Maribor.