22. junij 2023
Splet

Člani Združenja EPEKA, so.p., se bodo udeležili konference Prihodnost dela, ki jo vsako leto pripravi Zveza ljudskih univerz Slovenije.

Konferenca nagovarja trende v poslovanju in letos bo osredotočena na trajnostno prihodnost. Smo priča glasnim opozorilom strokovnjakov o nujnosti sprememb našega načina življenja in poslovanja. Trajnost je zapisana v vseh strateških dokumentih Evropske unije in Slovenije. Kako lahko torej vključimo trajnost v naše poslovne prakse in kakšne velike premike bo treba narediti?

Katja Šturm, vodja Oddelka za komuniciranje in trajnostni razvoj podjetja Jezeršek gostinstvo, je prepričana, da je ključno v prvi fazi vključiti večje število zaposlenih v trajnostno strategijo. V sodelovanju z več kot 30 zaposlenimi so pripravili trajnostno poslovno strategijo za obdobje 2021-2027, ki spodbuja razvoj in uporabo inovativnih trajnostnih modelov. Med drugimi praksami zagovarjajo tudi koncept ničelnega odpadka (zero waste) in pridobivajo trajnostne certifikate. Eden izmed njihovih projektov, imenovan »Gostinstvo je IN«, vključuje priročnik dobrih trajnostnih praks za razvoj gostinskega poklica, pri čemer si prizadevajo zmanjšati količino zavržene hrane. Dodatne informacije o dogodku so na voljo na povezavi.