21. februar, 2017
Maribor

EPEKIN pripravnik v okviru projekta Artneighboryouth Nicky Cionoiu iz Univerze v Limburgu bo 16. februarja 2017 izvedel projekt “Umazano perilo Maribora”.

“Umazano perilo Maribora” je socialno orientiran projekt, ki temelji na družbeni participaciji. Naslov izvira iz fraze “prati umazano perilo”. V projektu bomo to frazo prenesli v realnost! Kaj so problemi, ki jih zaznavate v Mariboru? Kaj si mislite o mestu? Kakšne so težave, ki jih imate z življenjem v mestu? Povejte nam!

Vabljeni, da sodelujete v projektu, ki se bo odvil 16. februarja 2017. Svoje težave in opažanja zapišite na kose umazanega perila, ki ga bomo skupaj izobesili v javnem prostoru. Združite svoje moči in nam povejte, kaj se v Mariboru dogaja in kaj so problemi, ki jih je nujno rešiti. Na koncu bomo zbrali vse predloge in jih posredovali MOM. Skozi aktivno državljanstvo bomo poskusili v mesto prinesti dejanske spremembe.

Cilji projekta:

  • Spoznati osebna mnenja meščanov in meščank o problemih in težavah v Mariboru
  • Povezovati ljudi v skupnosti
  • Deliti občutja skupnosti
  • Povzročiti pozitivne spremembe skozi aktivno državljanstvo

Konec februarja bomo v Galeriji EPEKA pripravili razstavo o projektu. Prav tako bomo vse predloge objavili v Facebook skupnosti “The voices of Maribor” in med uporabniki spodbujali konstruktivno debato in morebitne akcije v prihodnosti.

Projekt je nekomercialen in namenjen izboljšanju življenjske izkušnje v Mariboru.

Projekt se bo odvijal na Trgu revolucije.

Več o dogodku

Mladinski program Združenja EPEKA, so. p., podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino.

GALERIJA