14. – 15. december, 2022
Ljubljana

Predstavniki Združenja EPEKA, so. p., bodo sodelovali pri konferenci in delavnicah Zavoda Povod Uradna razvojna pomoč (Official Development Assistance – ODA) v času številnih kriz.

Zavod Povod vas vabi k sodelovanju na konferenci “Uradna razvojna pomoč (URP) v času več kriz”, ki bo potekala 15. decembra 2022 v City hotelu na Dalmatinovi ulici 15, Ljubljana.

PROGRAM:

9.30-10.00 Registracija in kava/ prigrizki za dobrodošlico
10.00-12.00 Panel:

  • dr. Robert Kokalj, Ministrstvo za zunanje zadeve RS, Sektor za politike mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarno pomoč.
  • Eyachew Tefera, direktor Inštituta za afriške študije
  • Salvatore Nocerino, svetovalec za politiko in zagovorništvo, CONCORD Europe
  • Ingo Ritz, direktor Globalnega poziva za ukrepanje proti revščini
  • Hadil Ali Al Shawaheen, višji uradnik na oddelku za mednarodno
    sodelovanja na ministrstvu za socialni razvoj v Hašemitski kraljevini Jordaniji
  • Seku Conde, zunanjepolitični novinar, slovenska nacionalna televizija

12.00-… Mreženje


Konferenca se bo osredotočila na nacionalno in EU količinsko in kakovostno bilateralno uradno razvojno pomoč, ter na doseganje zavez glede uradne razvojne pomoči za izvajanje Agende 2030 in doseganje ciljev trajnostnega razvoja. Analizirali bomo trende na področju učinkovitosti uradne razvojne pomoči EU in URP v okviru dvostranskih in večstranskih sodelovanja.

Dan pred javno konferenco bomo organizirali delavnico/posvetovanje na kateri bomo imeli tematsko razpravo z različnimi članicami evropske sosedske politike in predstavniki organizacij civilne družbe iz EU in Slovenije, na kateri bodo udeleženci delili svoje praktične izkušnje, poglede in znanje o politikah na nacionalni, evropski ali globalni ravni.

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: