8. marec, 2018
Maribor

Vabljeni na javno predstavitev svetovnega programa World Life Experience, ki bo v Mariboru, 8. 3. 2018, na Koroški cesti 8, ob 12. uri.

Na dogodku, ki bo trajal največ dve uri, se bomo pogovorili s svetovnimi popotniki iz programa World Life Experience. Program bo otvorila Samar Zughool z recitalom arabske poezije.
V pogovoru se bomo navezali tudi na vpliv, povezavo in podporo globalni agendi 2030, trajnostni cilji Združenih narodov.

Več o programu, udeležencih in slovenskih partnerjih:

Program World Life Experience se je začel 8. januarja v Lizboni in bo 11 udeležencev različnih narodnosti popeljal na 28 različnih destinacij v Evropi, Aziji in Južni Ameriki. S pomočjo družbenih medijev bodo delili svoj vpogled v vsako obiskano državo in svoje izkušnje. Njihovo desetdnevno bivanje v vsaki državi sicer vključuje nekaj prostočasnih aktivnosti, vendar je večinoma posvečeno interakciji z lokalno organizacijo in neposrednim sodelovanjem z nevladnimi organizacijami. S tem želijo svetu pokazati precej drugačen pristop do potovanj: oglejte si svet, medtem ko pomagate tistim, ki pomoč potrebujejo, in s tem spodbudite spremembe. Udeleženci World Life Experience bodo sodelovali neposredno z Zavodom Povod, ki je slovenski partner World Life Experience in koordinira dejavnosti programa ekipe na terenu v Sloveniji.

Osrednje dejavnosti Zavoda Povod so posvečene medkulturnemu dialogu, ki ga krepi z izvajanjem aktivnosti v Sloveniji in po svetu. Zavod si prizadeva za globalno pravičnost in razvoj s pomočjo umetnosti, izobraževanja in sodelovanja, prav tako pa vodi globalne programe izobraževanja in ozaveščanja za evropsko ciljno publiko ter zagovarja program OZN 2030 za cilje trajnostnega razvoja. Njihov cilj je okrepiti medsektorsko sodelovanje, ki bi spodbujalo razvoj organizacij civilne družbe, in sicer z vzpostavljanjem partnerstva z javnostjo, predvsem pa s podporo mladim pri razvijanju lastnih pobud in ustanavljanju socialnih podjetij. V Slovenji bodo najprej pet dni v Ljubljani, kjer bodo raziskovali našo kulturo, zgodovino in spoznavali dobre prakse socialnega podjetništva. Drugi del avanture po Sloveniji pa bo na štajerskem koncu, kjer bodo spoznavali predvsem trajnostne projekte in podjetja socialne ekonomije.

Po Sloveniji se bo skupina odpravila v Prago, kjer bo sodelovala z drugim združenjem.

Udeleženci delujejo kot celota in svoje vsakdanje življenje, spoznanja in izkušnje s svetovnim občinstvom delijo preko družbenih medijev World Life Experience in spletne strani.

Cilji

Projekt je odprt za ves svet, tako da so vse organizacije vabljene, da se nam pridružijo. Zagotovimo jim lahko, da se bomo potrudili, da jih udobno namestimo. Že sedaj sodelujemo z institucijami, blagovnimi znamkami in organizacijami, ki nam lokalno pomagajo zagotoviti nastanitev, obroke, dogodivščine, prevoz, izkušnje, financiranje itd., z namenom promovirati vse, kar odraža njihovo osnovno dejavnost.

Naši cilji so spodbuditi družbeno odgovornost z neposrednimi donacijami globalnim nevladnim organizacijam in neposrednim sodelovanjem z lokalnimi organizacijami, ponuditi udeležencem enkratno izkušnjo ter ozaveščanje o svetovni družbeni in kulturni raznolikosti.

Za več informacij o World Life experience:
http://www.worldlifeexperience.com/
https://www.facebook.com/worldlifeexperience.oficial/
https://www.instagram.com/world_life_experience/

Kontakt v Sloveniji:
Zavod Povod, Čučkova ulica 3, 2250 Ptuj
http://www.povod.si
https://www.facebook.com/Povod-249963391841863/
+386 59 03 08 07
povod@povod.si

Kontaktni osebi:
Robert Križanič, direktor; +386 41 733 469, krizo19@gmail.com
Nika Bratović, mladinska delavka, Združenje Epeka, so. p.; +38640429093, nika@epeka.si

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: