17. marec, 2021
Splet

Predsednik Združenja EPEKA, so. p., Štefan Simončič, se je udeležil spletnega dogodka “Zaključni dogodek programa Evropa za državljane 2014–2020 – Uspešne zgodbe spregovorijo”, ki ga je organiziral CMEPIUS.

Ob zaključku programa je CMEPIUS pripravil zaključni virtualni dogodek, na katerem smo pogledali v preteklost in pokukali tudi v prihodnost. Predvsem pa je bil prostor namenjen uspešnim projektom in deljenju izkušenj.
Na samem dogodku se nam je pridružila predstavnica Evropske komisije ga. Jutta König-Georgiades (DG Just), ki je predstavila dosežke programa EZD in okvirno predstavila tudi naslednika CERV program (Citizens, Equality, Rights and Values programme). Kot glavni govorec se nam je predstavil g. Domen Savič, s predavanjem na temo aktivnega državljanstva in ohranjanja človekovih pravic v informacijski družbi in času krize. Domen Savič je ustanovitelj neprofitnega zavoda Državljan D, ki se kot prvi v Sloveniji primarno ukvarja z izzivi človekovih pravic v informacijski družbi, medijsko pismenostjo in aktivnim državljanstvom.

V drugem delu smo se bomo razdelili v tri skupine (Evropski spomin, Pobratenje mest in mreže mest, Projekti civilne družbe), kjer smo imeli priložnost predstaviti svoje uspešne EZD projekte, izkušnje, dosežke… Izmenjali smo si mnenja in skušali izpostaviti glavno sporočilo, kaj smo pridobili s sodelovanjem v programu, kakšne učinke je imel projekt na organizacijo, posameznike in lokalno skupnost.

Več